Matematik

Er dette rigtigt??

01. april 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ud fra et forsøg kunne procentdelen af hørplanter, der visnede, som følge af svampe angreb, beskrives ved hjælp af modellen;

f(x) = 100-182,2*e^-0,0756x

x > eller = 8

 

x  = antal dage og f(x) = procent af ramte planter

 

Hvor stor en procentdel af planterne var visnet efter 50 dage ifølge modellen?

f(50) = 100*182,2*e^-0,0756*50 = 95,84 %

 

Grunden til at jeg spørg er at jeg synes, at det er en ret stor procentdel???? Kan det være rigtigt, eller har jeg gjort noget forkert???


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2012 af emde93 (Slettet)

Livet er hårdt som hørplante - du har regnet fuldstændigt rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2012 af mette48 (Slettet)

f(x) = 100-182,2*e^-0,0756x

f(50) = 100*182,2*e^-0,0756*50 = 95,84 %

Jeg er lidt i tvivl. I den øverste linie skriver du - efter 100

i anden linie et gangetegn

Find ud af hvad der er det rigtige


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. april 2012 af nielsenHTX

#2 funktionen giver ingen mening hvis der stod gange. i det mere end 100% ikke kan dø :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Hej jeg står lige med samme problem. Hvad står e for, og hvordan regnes det ud ?

mvh


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2012 af nielsenHTX

#4 det er en bestemt konstant. se link for mere

http://en.wikipedia.org/wiki/e_(mathematical_constant)


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

e er grundtallet for den naturlige logaritmefunktion ln(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. april 2012 af warz0ne (Slettet)

nåå oki, tak fik den nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

e er bare lig med ln(x)  i den her sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

eller 1+1/1=2


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8, #9

Dine svar er noget vrøvl.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

Jeg får det samme som mette48 svare længere oppe på siden. Desuden så er det et spørgsmål da e er denne Konstant så er e=1+1/1+1/1+2+1/1+3. Hvad er så e i den her sammenhæng? fordi x må jo være de -0,0756 i ligningen, håber det er til at forstå bedre nu?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Se svaret i #6.

Funktionen f(x) er givet i #0:

f(x) = 100 - 182,2·e-0,0756x

Funktionen er en konstant minus en eksponentialfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

Ok på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

Tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

så e er en konstant kan jeg forstår udtrykker det 1+1/1+1/1+2+1/1+2+3 og 100-182 og -0,0756x er ekspotentilafunktionen til sammen og konstanten-ekspotentialfunktionen er funktionen til x?


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

Eller noget i den retning.

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

Men det kan også være jeg har misforstået noget? for ellers forstår jeg mange andre ting indenfor det matematiske område, også mange andre konstanter, men det kan være fedt, hvis jeg også forstår denne konstant. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

e er en konstant, grundtallet for den naturlige logaritmefunktion. e ≈ 2,718282 .


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

Nåh ok på den måde. Så forstår jeg det bedre. Men ok det er nemmere når man har grundtallet for logaritmefunktionen syntes jeg, for hvis man bare kigger på formlen så kræver det jo også at man har nogle tal der passer ind, for at beregne denne konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. februar 2013 af mcbuen (Slettet)

For hvis man bare siger 1+1/1= 1/1=1  så må 1+1/1=2. Så bliver det en temmeligt wird forklaring for mig, da jeg tænker der må meget mere til at udregne formlen for selvfølgeligt er e en konstant som udtrykker e=1+1/1+1/1+2+1/1+3 osv. Men det kræver jo også at man indsætter nogle andre tal for at få konstanten e udefra formlen går jeg udefra. Så det er meget nemmere når man har grundtallet til logaritmefunktionen som e=2,718282.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.