Matematik

Procent

22. august 2005 af roque (Slettet)
Jeg har en blækregning der snart skal afleveres. Så kom jeg lige til en opgave om noget procent.

Jeg jeg lave noget om hvor mange procent man sparer på at købe et månedskort istedet for et 10-turskort.

10-turskortet koster 520 kr
Månedskortet koster 340 kr

Så skal jeg finde besparelsen i procent.
Er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af stuvx (Slettet)

340:520x100 = din besparelse i %

x100 = for at finde procentdelen

Svar #2
22. august 2005 af roque (Slettet)

GUD ja :D TAK !

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: A' hwa'? Det er den procentuelle _besparelse_ i forhold til køb af et 10-turskort, der bliver spurgt til.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2005 af stuvx (Slettet)

Øøøh... Må have misforstået den, af en eller anden superklam årsag.
Min fejl...
Og for en god ordens skyld; JA! Jeg fatter den nu :P

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Det kommer jo an på hvor mange turer man kører. Hvis han kører 10 eller mindre turer udregnes det sådan her:

(a-b):a=c

a = dyreste

b = billigste

c = forskel i procent

dvs.:

(520-340):520=3,5

0,35 = 35%

Konklusion: Man sparer 35% ved at vælge 10-turkort frem for månedskort ved mindre at der køres 10 turer eller mindre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2005 af Therackoo (Slettet)

(520-340):520=3,5 <=> (520-340):520=0,35

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Spørgsmålet er:

" Hvor mange procent sparer man ved at købe et månedskort i stedet for et 10-turskort? "

og konklusionen på beregningen må være:

" Ved køb af et månedskort sparer man omtrent 34,6% i forhold til køb af et 10-turskort. "

Sammenligningsgrundlaget er priserne på de to billetteringsmidler. Det er indlysende sandt, at besparelsen ved at købe et månedskort frem for 10-turskort er større end beregnet, hvis man kører mere end 10 ture. Men det er ikke, hvad der bliver spurgt om.

//Singularity

Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.