Kemi

Teoretisk udbytte

23. april 2012 af MetteNielsen1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg skal finde det teoretiske udbytte af C9H8O4

Jeg ved at den vejer 3,10g og at jeg skal bruge m=n*M. 

Men hvad skal jeg finde - n eller hvordan skal jeg gøre det? 

på forhånd tak :-)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2012 af mathon

   M(C9H8O4) = sum({9,8,4}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 180,159 g/mol
 

                                 n = m / M = (3,10 g) / (180,159 g/mol) = 0,017207 mol


Skriv et svar til: Teoretisk udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.