Matematik

reducering af to brøber

16. maj 2012 af andersfravbi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan disse to brøker forkortes mest ??

 

(8ab)/(2ab-4ac)

 

og

 

(x-y)/(x^2-y^2)

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2012 af mathon

 

                              (8ab)/(2ab-4ac) = (2a·4b)/((2a·(b - 2c)) = 4b / (b - 2c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2012 af mathon

 

                         (x-y) / (x2-y2)  =  (x-y) / ((x-y)·(x+y)) = 1 / (x+y) = (x+y) -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2012 af mette48 (Slettet)

sæt 2a uden  for parentes både i tæller og nævner

omskriv efter (a+b)(a-b)=a2-b2


Skriv et svar til: reducering af to brøber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.