Matematik
ligning
28. august 2005 af
casper1505 (Slettet)
har brug for hjælp til denne ligning, har ingen ie og hvad jeg skal gøre...
2 * 0,75^x = 5,6
for at få x ned dividerer man på begge sider ik?eller
2 * 0,75^x = 5,6
for at få x ned dividerer man på begge sider ik?eller
Svar #1
28. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
2 * 0,75^x = 5,6
<=>
0,75^x = 5,6/2
Ringer der så en lille klokke, hvis jeg skriver ln(a^x)=x*ln(a)?
<=>
0,75^x = 5,6/2
Ringer der så en lille klokke, hvis jeg skriver ln(a^x)=x*ln(a)?
Svar #2
28. august 2005 af 2835 (Slettet)
Divider begge sider med 3, tag derefter log på begge sider, du kan nu hive x ned foran log(0,75).
x=log(5,6/2)/log(0,75)
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
x=log(5,6/2)/log(0,75)
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #3
28. august 2005 af casper1505 (Slettet)
forstår ik helt.
ville dette være rigtigt:
(log 0,75 x 2) / (log 5,6) = 0,23
ville dette være rigtigt:
(log 0,75 x 2) / (log 5,6) = 0,23
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
