Fysik

En Tsunami's hastighed

03. juni 2012 af Birke24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med at løse en udregning rigtigt.

For at regne en tsunami's hastighed skal man sige:

V = g * d

V = hastigheden

g = Tyngdeaccelerationen

d = havdybden

Hvis g så er 10 m/s^2 og d er 7000m så giver det bedste resultat jeg kan få 836,66 km/t,

men jeg ved at det skal give 942,9 km/t for det har jeg fundet på nettet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af hesch (Slettet)

Der skal stå V = √( g * d ), ellers kommer V ud med forkert enhed.

g = 9,81 m/s2

V = √(9,81*7000)  m/s = 262,05 m/s = 943,4 km/t

Denne lille forskel fra 942,9 km/t skyldes nok ændret saltkoncentration i vandet.  :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2012 af hesch (Slettet)

#1  Eller det skyldes at g er sat til 9,80 m/s2


Svar #3
03. juni 2012 af Birke24 (Slettet)

Mange tak skal du have :D


Skriv et svar til: En Tsunami's hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.