Matematik

Løs ligning??

31. august 2012 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har vedhæftet et billede af de 2 ligninger, som jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om at løse de to ligninger

a.     2,1 · 0,99x = 0,9

b.     log(x2) = 1,2

Til a. divider med 2,1 og tag log() på hver side.

b. Benyt en regneregel for logaritmer   log(an) = n · log(a) , til at isolere log(x). Benyt så, at log(x) og 10x er hinandens omvendte funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2012 af Krabasken (Slettet)

a)  Tag logaritmen på begge sider

b)  10^(log(x^2)) = 10^1,2

x^2 = 10^1,2

x = +/- 10^0,6


Svar #3
31. august 2012 af MariaDahl (Slettet)

Hvad gøre jeg forkert?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er for såvidt ikke noget forkert, men det er simplere at følge vejledningen i #1:

divider med 2,1 :      0,99x = 0,9/2,1

tag logaritmen:    x · log(0,99) = log(0,9/2,1)

isoler x:    x = log(0,9/2,1) / log(0,99)

 


Skriv et svar til: Løs ligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.