Matematik

hjælp til lette ligninger

01. september 2012 af laui1300 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen der elsker at løse ligninger og kan hjælpe mig med at udregne disse (med udregning). ville virkelig hjælpe mig meget. 

 


1) x-3=7

 

2) x-10=0

 

3) x-2,3=-17,5

 

4) x+5=25

 

5) x+16=0

 

6) x+2,9=-10,4

 

7) 4x=20

 

8) 7x=0

 

9) 9,5x=-28,5

 

10) 0,5x = 8


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kalder selv ligningerne lette. Du er på STX. De er virkelig lette, så kom nu selv i gang. Det er ikke meningen, at vi skal lave dine lektier. Hvad er det, du ikke forstår ved disse lineære ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af JEEJ2008 (Slettet)

Hint: Du skal tænke hvordan får jeg mon X til at stå alene. Her er vi nede på et niv. med helt basale regneregler for ligninger. Dem må du kunne(?) el. i hvert fald kan de findes. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2012 af Hijsa

Du løser en ligning ved at få x til at stå på den ene side og de andre tal på den anden.
Når du gør noget på den ene side, skal du gøre det samme på den anden. Hvis du fx. dividere med 2x på den ene side skal du også dividere med 2x på den anden.

Lad os fx. tage et af dine opgaver:

x+2,9=-10,4

Her gælder det om at få x til at stå alene, hvordan gør du det? Jo, ved at trække 2,9 fra den ene side - men(!) hvis du gør dette skal du gøre det på BEGGE sider:

x+2,9-2,9=-10,4-2,9

Så kommer der til at stå:

x = -13,3

Disse opgaver er egentlig meget lette, og jeg ved derfor ikke om du virkelig har problemer med at løse dem eller om du bare er for doven. Er det det sidste, synes jeg du skal prøve at stramme dig an.


Skriv et svar til: hjælp til lette ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.