Matematik

Eksponentiel sammenhæng

03. september 2012 af MartinSEJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er igang med en matematik aflevering hvor jeg sidder lidt fast. Den lyder således

 

"En undersøgelse af bækforeller har vist, at der med god tilnærmelse gælder sammenhængen

y = 0,0117*X 2,97

a) bestem vægten af en der 23 cm lang

- det får jeg til 12.851

b)

En lystfisker fanger to bækfoeller. Den ene er 25 % længere end den anden 

- Hvor mange procent vejer den store mere end den lille

 

Det er b der volder mig problmer, kan ikke helt se hvad jeg skal gøre

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af mathon

 

                             ...er en potensiel sammenhæng

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den lille forel har længden x og den vejer y(x) . Den store forel har længden 1,25x og den vejer y(1,25x) . Udregn den procentuelle forskel

[ (y(1,25x) - y(x)) / y(x) ] · 100%

ved at benytte modellen y(x) = 0,0117 · x2,97

Denne sammenhæng kaldes en potensfunktion, ikke en eksponentialfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af mathon

 

                                y2/y1 = (x2/x1)2,97

                                y2/y1 = 1,252,97

                                (y2-y1)/y1 = (1,252,97 - 1)

                                (Δy/y)·100% = (1,252,97 - 1)·100%


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.