Fysik

Fysikopgave - Tryk - Flamingokugle

05. september 2012 af Chp4272 (Slettet)

En flamingokugle med radius 7,0 cm har en densitet på 25 kg/m^3.

- Beregn flamingokuglens volumen. Dette har jeg beregnet til 1436,7 cm^3.

Kuglen bliver nedsænket i en beholder med havvand. Densiteten for havvand er 1030 kg/m^3.

- Beregn opdriften for flamingokuglen: Dette har jeg beregnet til 1,453164*10^5 N

Flamingokuglen bliver forankret på boholderens bund med en snor.

- Beregn snorkraften. Her har jeg beregnet således: F(snor)=F(opdrift)-F(tyngdekraft). Er dette korrekt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af peter lind

ja


Svar #2
05. september 2012 af Chp4272 (Slettet)

Super! Tusind tak for din tid og hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2016 af Jesper2025 (Slettet)

Hej

Er der en venlig sjæl, som kan jeg mig med overstående opgave. Jeg sidder og kæmper med den, men har ikke helt styre på den.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2016 af peter lind

Hvad skal du have hjælp til ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2016 af Jesper2025 (Slettet)

En flamingokugle med radius 7,0 cm har en densitet på 25 kg/m^3.

- Beregn flamingokuglens volumen..

Kuglen bliver nedsænket i en beholder med havvand. Densiteten for havvand er 1030 kg/m^3.

- Beregn opdriften for flamingokuglen:

Flamingokuglen bliver forankret på boholderens bund med en snor.

- Beregn snorkraften.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2016 af Jesper2025 (Slettet)

Jeg ved hvordan jeg skal regne volumen: v=4/3*3.14*r^3, men resten kan jeg ikke finde ud af..


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2016 af peter lind

Brug Arkimedes lov opdrift = tyngdekraften på den væske legemet fortrænger. Rumfanget af vandet der fortrænges er det samme som  af kuglen så.

Massen der fortrænges er så rumfanget af kuglen * massefylde af vandet.

Tyngdekraften og dermed opdriften er så massen*tyngdeaccellerationen altså V*ρ*g

formlen til at finde snorekraften er angivet i sidste linje i #0


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2017 af yase0112 (Slettet)

Jeg forstår ikke anden del, en der kan forklare? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2021 af gyldendansker

Hvordan beregende i flamingokuglens volumen?


Skriv et svar til: Fysikopgave - Tryk - Flamingokugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.