Matematik

Ligninger

09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

denne ligning skal jeg bruge hjælp til

3(3-x)=5x+27


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

 

                                   (9-3x) = 5x+27

                                   9-3x = 5x+27  ...................


Svar #2
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

ja, så bliver det vel

27-9=5x+3x

18=8

x=2,25 men det er jo forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du ignorerer fortegnet. Det er også sjusk at skrive 18=8 .


Svar #4
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

#3 jeg kan ikke se hvad jeg gør galt??


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

På venstre side får man

9-27 , ikke 27-9 .


Svar #6
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

så 9-27 =5x+3x

-18=8

x=-2,25

men det er stadig forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er stadig forkert, at smide x'et ud i -18=8.

Man finder

-18 = 8x, så

x = -9/4 ,

hvilket er den korrekte løsning.


Svar #8
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

men sætter man -2.25 ind i ligningen, giver det ikke, hvad det skal

 

2x(5x+1)-x^2>=(3x+1)^2 -13

>= betyder større eller det samme


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, det gør det da.

venstre side:  3·(3 -(-9/4)) = 9 + 27/4 = (36+27)/4 = 63/4

højre side:  5·(-9/4) +27 = -45/4 + 27 = (108-45)/4 = 63/4

 

Uligheden reduceres til en lineær ulighed, der så løses.

>= betyder ≥ , der betyder "større end eller lig med".


Svar #10
09. september 2012 af LucaMarra (Slettet)

hvad er en lineær ulighed?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er en ulighed i en variabel, hvor den variable x kun forekommer i et lineært udtryk, dvs ingen højere potenser af x end 1.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.