Matematik

Centrum og radius for cirkel

20. september 2012 af drives (Slettet)

Hej.

Min opgave lyder:

En cirkel har ligningen: x2-4x+y2-4=0
Bestem centrum og radius for cirklen

Hvordan er det nu lige man gør det når der ikke er noget som hedder f.eks. 4y?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2012 af peter lind

så hedder det 0*y


Svar #2
21. september 2012 af drives (Slettet)

Ok tak (:


Svar #3
22. september 2012 af drives (Slettet)

Er dette korrekt?

(x-2)2+(y+0)2 = 8

centrum: =C(2,0)     radius: =√(8)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2012 af peter lind

ja


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

.. Hvad jeg plejer at gøre og som altid virker:

.. Cirklens ligning: x2-4x+y2-4=0 ⇔x2-4x+22+y2=4+22

.. (x-2)2+y2=8

.. Heraf ses, at C(2,0) og r=√8


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2012 af mathon

generelt

            cirkelligning
                                 x2 + y2 + 2•d•x + 2•e•y + f = 0


                                     centrum C(-d,-e) og radius r = √(d2 + e2- f)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. september 2012 af mathon

specifikt

            cirkelligning
                                 x2 + y2 + 2•(-2)•x + 2•0•y + (-4) = 0


                                     centrum C(2,0) og radius r = √(4 + 0 - (-4)) = √(8)

 


Skriv et svar til: Centrum og radius for cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.