Matematik

minus og plus giver??

27. september 2012 af hehehej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har konstant problemer med dette. Er der ikke nogle som har forstand på dette som kan skrive det ned i en kommentar alt der har at gøre med minus og plus giver, plus og minus giver.. osv.. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. september 2012 af 123434 (Slettet)

-4-4=-8

-2+1=-1

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. september 2012 af Cerebrum (Slettet)

-4 • -4= 8

-4 • 4= -8


Brugbart svar (3)

Svar #3
27. september 2012 af Moraxus (Slettet)

Dette gælder kun nå du gange eller dividere;

 

minus * minus = plus

minus * plus = minus

plus*plus = plus

plus * minus = minus

 

Når du plusser og minuser er det helt almindelig.

-4-4=-8 

 

-2+1=-1


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. september 2012 af Moraxus (Slettet)

#2 -4 * -4 = 16


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. september 2012 af Moraxus (Slettet)

#2

-4 * -4 = 16

-4 * 4 = -16


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. september 2012 af Nilletøz (Slettet)

Når der ikke er gangetegn, og der kun er tale om plus og minus, så lav en talrække, f.eks. svaret fra #1, så skriv først -4, så skriver du tallene på begge sider, så det kommer til at se således ud: 

-8 -7 -6 -5 -4 -3 -2 -1 0 1 2

Regnestykket hedder så, at du skal trække fire fra (altså du har minus fire, og skal nu minusse med fire, dvs. trække fire fra). Når man trækker fra, så går man til venstre. 

Stod der -4+2, så skal du lægge til, og så skal du gå 2 til højre. Præcis ligesom du skal, hvis tallene ikke er negative :) 

Du kan evt. prøve det efter med positive tal først og se, om du går til højre og venstre. 

 

Når du har et gangetegn imellem, så skal du først gange fortegnene, og så bagefter tallet. Ligesom de andre har forsøgt at beskrive. #3 har beskrevet, hvad resultatet bliver for fortegnene, når du ganger. 

Så -4 * -4  (der er en del omtalt her), der ser du først på de to fortegn. Minus gange minus giver plus. Fire gange fire giver 16. Derfor er resultatet + 16, men vi skriver aldrig plusset foran resultatet :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af SuneChr

Man skal erindre, at subtraktion i virkeligheden er en addition af et negativt tal.

Vi har, for b > 0

a - b  =  a + (- b)


Svar #8
27. september 2012 af hehehej (Slettet)

2(1b+2a)-5b-1a

2b+4a-5b-1a

-7b-5a er det rigtigt eller er jeg helt gal på den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2012 af mette48 (Slettet)

Det ville være en fordel, hvis I huskede at sætte parentes om de negative tal, der bliver ganget med.

llers er det da både forvirrende og Forkert

dette gælder flere af jer


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2019 af kat12345678910 (Slettet)

Vi har lært det sådan:   ( dårligt = - )   (godt = + )

- og - =+ ( når det går dårligt for en dårlig ven er det godt )

- og + = - ( når det går dårligt for en god ven er det dårligt )

+ og -  = - ( når det går godt for en dårlig ven er det dårligt )

+ og + = + ( når det går godt for en god ven er det godt )

Håber mit svar kunne hjælåe, da det selv har hjulpet mig rigtig meget.


Skriv et svar til: minus og plus giver??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.