Matematik

Reducer

01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducer udtrykket.

Kan det her passe, er en smule forvirret?

y · ( 2x – y) + (y – x)2.
2xy – y2 + y2 – xy2
= 0

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

betyder y2    2*y eller y2=y*y ?

 

y · ( 2x – y) + (y – x)2

2xy-y2+2y-2x 

eller

y · ( 2x – y) + (y – x)2 =

2xy-y2+y2+x2-2xy =

x2


Svar #2
01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

tak for dit svar (2) - jeg har glemt det meste, og er nu igang med at repetere.

 

HVad hvis jeg skal have reduceret ved at ganget ind i parenteser f.eks.

 

(x + 4y) (x - 4y)

 

Er det rigtigt med:

 

x2 - 4yx  +4yx -16y2 

 

x- 16y2

 

pä forhänd tak

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Den sidste kan regnes ved at benytte kvadratsætningen

(a + b)(a - b) = a2 - b2


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.