Matematik

ligning eller ulighed

22. oktober 2012 af Sam0031 (Slettet)

Hej, jeg sidder og knokler med en opgave (har vedhæftet den).

Jeg har lavet den og det hele, men da vores emne er ligninger, skal jeg opstille opgaven som en ligning eller ulighed, og det kan jeg ikke finde ud af, hvis I ville hjælpe mig, ville det være en stor hjælp! :)

 

Som sagt kan jeg ikke bruge det jeg har, da det ikke er stilt op som en ligning eller ulighed.
Men her kan I se, hvad jeg har.


 

210  /50      =4 pauser

4*15     = 60 min

7,5 / 1     =6,5 timer

210 / 6,5     = 32

 

500/8     =62,5

62 -32     =30

30/32*100     =93,75

93,74 % + 100%     =193,74%
 

 

Hvis I ville hjælpe mig med at stille det op som en ligning vil det være en meget stor hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Måske kan de følgende formuleringer hjælpe dig lidt videre:

Såvidt jeg har forstået gælder følgende betingelser for en normal arbejdsdag:

210 får på 7,5 timer inkl. 15 mins pause for hvert 50. får.

tidsforbruget må være:

4x50 klipninger + 4x15 minutter + 10 klipninger = 7,5 timer

210 klipninger foretages altså i den effektive tid: 7,5 - 1 = 6,5 timer

Klippehastigheden er derfor: 210/6,5 = 32,3 får/time - altså næsten 33 får hver time ved normaldrift

I rekordforsøget skal han nå 500 får i løbet af 8 effektive timer, eller 500/8 = 62,5 får/time -altså næsten 63 får hver time.

Det betyder en stigning i effektivitet på (62,5-32,3)/32,3 = 93,4%


Svar #2
22. oktober 2012 af Sam0031 (Slettet)

Tak fordi du gider at hjælpe! :)
Jeg tænkte på skal der ikke sættes nogle variabler ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af SuneChr

Normal effektiv arbejdsdag:  7,5 timer - 4·15 min = 6,5 timer til 210 får  =  6,5 /  210 timer pr. får

Nu effektiv arbejdsdag:                                               8  timer til 501 får  =  8 / 501  timer pr. får               (*)

Effektivitet i % :   100%·(før - nu) / før                        100%·(6,5/210 - 8/501) / (6,5 / 210)  =  48,41%

(*)  501 får, idet der skal være mere end 500 får.


Svar #4
22. oktober 2012 af Sam0031 (Slettet)

#3


Normal effektiv arbejdsdag:  7,5 timer - 4·15 min = 6,5 timer til 210 får  =  6,5 /  210 timer pr. får

Nu effektiv arbejdsdag:                                               8  timer til 501 får  =  8 / 501  timer pr. får               (*)

Effektivitet i % :   100%·(før - nu) / før                        100%·(6,5/210 - 8/501) / (6,5 / 210)  =  48,41%

(*)  501 får, idet der skal være mere end 500 får.

 

Mange tak fordi du gider at hjælpe. Det med at at der skulle være over 500 får havde jeg ikke tænkt over.
Men jeg tænkte igen på, nu når jeg skal opstille det som enten en ligningen eller ulighed skal der så ikke indsættes nogle variabeler? 


Skriv et svar til: ligning eller ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.