Fysik

Idealgasligning

25. november 2012 af Chochang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne molekylemængden i mol i 1 cm3 atmosfærisk luft ved trykket 1 atm og temperaturen 20°C. Og har fået at vide, at jeg skal benytte idealgasligningen. pV=nRT -> pV/RT=n

Jeg har prøvet at beregne opgaven,og facit bliver  0,00000421 Kelvin*mol. Er det rigtigt regnet ud eller er der noget, der er gået galt i min beregning?


Svar #1
25. november 2012 af Chochang (Slettet)

Hov! Jeg mener svaret bliver 4,2*10^-3 mol? Kan det passe?


Brugbart svar (3)

Svar #2
25. november 2012 af mathon

 

                 

          n = (p•V) / (R•T) = (1 atm) • (0,001 L) / ( (0,082058 atm•L/(mol•K)) • ((273,15+20) K) )

          n = 4,157·10-5 mol

          N = (4,157·10-5 mol) • (6,022 ·1023 1/mol) = 2,503·1019 molekyler

                 

som relaterer til
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1269811

 

                 

 


Svar #3
25. november 2012 af Chochang (Slettet)

Tusinde tak for vejledning, jeg har lige skrevet det hele ind og regnet det ud for endnu en gang. Både enheder og facittet er korrekte :D


Skriv et svar til: Idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.