Matematik

Differerentialregning

03. december 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betragt denne funktion med en forskrift: f(x) = 8*x^2-32x+4

Jeg ved godt hvad jeg skal en den første: 

f(x) = 8*x^2-32x+4
f(x) = 8*2x^1-32x+4
f'(x) = 16x^1-32x

Så skal jeg bestemme ved håndkraft f'(0) og f'(3)

men kommer det så til at se sådan ud?: 

f'(0) = 16*0^1-32*1 
f'(0) = -32 

f'(3) = 16*3^1-32*1
f'(3) = 144 - 32 

er det rigtigt eller hvad? 

og så går jeg altså lidt i stå.. for så skal jeg 
"Løs ved håndkraft ligningen f¨(0)" 
"Hvad betyder det for grafen at f'(x) = 0 

Håber der er en der kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af myv95 (Slettet)

For det første, så forsvinder 32x i f'(x) eller x'et gør, så den kommer til at hedde: 16x-32.

-32 

Ved den næste skal du tænke over, at 3^1 = 3 og derfor hedder den 16*3=48, og så skal du trække de 32 fra, så den bliver til 48-32=16.

Så umiddelbart vil jeg sige at den hedder -32 og 16.

Forstår ikke helt dit spørgsmål: Løs ved håndkraft ligningen f¨(0), er det f dobbeltmærke du snakker om ? :)

Og hvad det betyder for grafen at f'(x)=0, kan være noget med funktionens ekstrema :-) Dog skal der også være skiftende fortegn omkring nulpunktet.

Det er umiddelbart det som jeg lige kan komme på.. Sidder og spiser.. :-) 

Håber det kan bruges..


Svar #2
03. december 2012 af cillebaek (Slettet)

Jah det gav mig lidt en forståelse :) Tak 

- Tror bare det er f mærke, det er bare sådan spørgsmålet lyder, men kunne forstille mig, det hænger sammen med det andet så om man kunne lave en ligning ud af det... ved jeg ikke?

Men velbekommen :) 

 


Skriv et svar til: Differerentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.