Matematik

Strygebræt

03. december 2012 af Didmid (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

Jeg har fået denne opgave for(se linket), og kunne virkelig godt bruge noget hjælp!                                                             

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Strygebrættets to ben danner to ensvinklede trekanter. Beregn de lodrette højder i de to trekanter som funktion af afstanden L. Find minimum og maksimum på den samlede højde som funktion af L på intervallet [40;58] .


Svar #2
04. december 2012 af Didmid (Slettet)

Så jeg skal altså beregne den maksimale højde og den minimale højde?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo det opgaven spørger efter. Det er tilstrækkeligt at beregne højden h i den lille trekant med siderne a, b og L, for hvis s er skalaforholdet mellem den store trekant og den lille trekant, er strygebrættets højde H da

H = (1+s)·h

Det er også tilstrækkeligt at beregne h for de to yderstillinger af L, idet h er en aftagende funktion af L.

Man skal med andre ord beregne højden hL i de to trekanter med siderne

(a,b,L) = (46;41;40) og (a,b,L) = (46;41;58)

og så benytte for eksempel det gennemsnitlige skalaforhold

s = (1/2)·((c/a) + (d/b))

til at beregne den mindste og største højde H = (1+s)·hL .


Svar #4
05. december 2012 af Didmid (Slettet)

Tusind tak for hjælp :)


Skriv et svar til: Strygebræt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.