Matematik

ligning

09. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg har fået en ligning, hvor jeg skal finde x

((x+1) / 3) - (3x / 2) = ((5x - 12) / 12)

hvordan løser jeg ligningen,,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af peter lind

gang ligningen med 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af hbhans (Slettet)

Gang på begge sider af lighedstegnet med 12.

Gang parenteserne ud.

Saml x'erne på venstreside af lighedstegnet og konstanterne på højre side.

Udfør beregninger så formen bliver ax = b

Så er x = b/a.


Svar #3
09. december 2012 af avengers (Slettet)

12 * ((x+1 / 3) - (3x / 2) = 12 * ((5x - 12) / 12)

4 (x+1) - 18x = 5x - 12

 4x + 1 - 18x = 5x - 12

det er dette resultat jeg er nået frem til,

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af mathon

 

                   12((x+1) / 3)     -     12(3x / 2)     =     12((5x - 12) / 12)

                   4(x+1)     -     6(3x)     =     (5x - 12)

                   (4x+4)     -     18x     =     5x - 12

                   4x + 4     -     18x     =     5x - 12

                   -14x + 4    =   5x - 12

                   16 = 19x

                    16/19 = x


Svar #5
09. december 2012 af avengers (Slettet)

det vil sige at x = 0,84


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. x = 16/19 , som vist i #4. Dit resultat 0,84 er en tilnærmet værdi for løsningen.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.