Matematik

Ligning for en tangent

09. december 2012 af hondamarc (Slettet)

Jeg sidder midt i denne emneopgave og har fået et problem med denne opgave, jeg meget gerne vil have hjælp til.

Med udgangspunkt i ligningen for en ret linje udledes hvordan ligningen for en tangent bestemmes.

Ud fra følgende funktion f(x)= x3-4x

c) Ligningen for vendetangenten.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

Har du ikke nogen punkter?? fx (1,f(1))


Svar #2
09. december 2012 af hondamarc (Slettet)

Jo naturligvis glemte bare lige at skrive dem, (2,f(2)) har jeg fået opgivet.


Svar #3
09. december 2012 af hondamarc (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

Ja selvfølgelig! 
 

Ud fra følgende funktion f(x)= x3-4x 

(2,f(2)) 

 

f(2)=2^3-4*2= 0 

Derfor hedder punktet: (2,0) 

For at finde tangentligningen bruger du: 

y=a(x-x1)+y1.                (x1,y1)=(2,0) 

a finder du ved at sætte x1 i y', og du ved, at x1 er 2. Så du finder y', som er: 

y'=f'(x)=3x^2-4

Derefter siger du: f'(2)=3*2^2-4 = 8 

Nu kan du finde tangentligningen: y=8(x-2)+0 = 8x - 16

Mvh

Muhammed


Svar #5
12. december 2012 af hondamarc (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.