Matematik

Ligniner og numeriskværdi

25. september 2005 af SteffE (Slettet)
Hej..
jeg sidder med en aflevering og kan slet ikke finde ud af.. :S Så tænkte på om jeg kunne få lidt hjælp med udregninger?
1)x^2=9
2)√(x-1)=4
3)(x-2)^2=25
4)‌x‌=3
5)‌x-5‌=7
6)‌2-4x‌=2
7) 2 Ligning med 2 ubekendte:
(2x-4y)=(-12)
(x+y)=(6)
8)(5‌x‌+2)=(12)
9)2 Ligning med 2 ubekendte:
(2x+3y)=(4)
(-x-2y)=(-3)

Jeg ved godt hvad numeriskværdi er, men kan ikke regne mig frem til resultater. Den første er jo +-3, men hvordan får jeg -3 vha. udregning.. Så det er det jeg skal lære..

Svar #1
25. september 2005 af SteffE (Slettet)

Nå den kunne ikke lidt kvaratrod og numerisk tegn..
2) kvardrod(2-x)^2=25
4)numeriskværdi(x)=3
5)numeriskværdi(x-5)=7
6)numeriskværdi(2-4x)=2
8)5Numeriskværdi(x)+2=12

håber det kan forståes

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2005 af troldentrolle (Slettet)

opg 3: x^2+4-4x=25. det er så en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Numerisktegnet kan nu ellers laves ganske bekvemt som to vertikale streger: | |; lad os lige genopskrive ligningerne,

1) x^2 = 9
2) sqrt(x-1) = 4
3) (x-2)^2 = 25
4) |x| = 3
5) |x-5| = 7
6) |2-4x| = 2

7)
2x - 4y = -12
x + y = 6

8) 5|x| + 2 = 12

9)
2x + 3y = 4
-x - 2y = -3

//Epsilon

Svar #4
25. september 2005 af SteffE (Slettet)

Tak ;) Men hvad er koden(alt+?) foresten hvad betyder sqrt i 2erne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
[Alt] + [1][2][4]

Men ellers har de fleste tastaturer vistnok en tast med en lodret streg som tertiært valg; på mit tastatur er det i al fald

[Alt Gr] + [´]

hvor [´] findes lige til venstre for Backspace.

Tja, hvad mon sqrt betyder? ;-)
Sammenhold med dit første indlæg.

//Epsilon

Svar #6
25. september 2005 af SteffE (Slettet)

okay.. fint har mit tastetur også..
Hvade bare aldrig set det sqrt før..
men vil du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Tja, jeg agter ikke at regne opgaverne for dig, men vi kan da tage et par repræsentative eksempler; lad os sige 2) og 5).

2) sqrt(x-1) = 4
5) |x-5| = 7

I 2) skal du først kvadrere begge sider (symbolsk '^2') for at ophæve kvadratrodstegnet.

Afgør hvilke værdier x-5 kan antage, hvis ligningen i 5) skal holde.

//Epsilon

Skriv et svar til: Ligniner og numeriskværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.