Matematik

Rumfang

19. december 2012 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Det her bekommer mig tilsyneladende ikke for godt.

Spørgsmålet lyder:

 

En 300 meter lang kanal skal udgraves.

 

Det er en trapezlignende form, hvor b=30m og a=10m og h=8m

jeg skal finde ud af hvor mange kubikmeter jord der skal udgraves?

 

håber der er en der kan huske dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2012 af SuneChr

Tværsnittet er arealet af trapezen   A = 1/2·8·(30 + 10)  m2

Rumfanget fås ved at gange arealet med 300 m  og resultatet bliver så m3


Svar #2
19. december 2012 af Nødden82 (Slettet)

super! Så var jeg på sporet af det rigtige, var bare for usikker på om det var rigtigt.

Mange tak, Nonspec. :-)


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.