Matematik

mate

25. december 2012 af 4-you (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem partialbrøksfremstillingen for den rationale funktion

R(x)=(5x^2-9x+4)/(x^3-3x^2+2x)

er der nogen der kan hjælpe mig med at regne opgaven..
tak på forhånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2012 af Martinen (Slettet)

Er du sikker på at det ikke er omvendt, altså (x^3-3x^2+2x)/(5x^2-9x+4) ???

Fordi som du skriver det, så vil resultatet være nul.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Resultatet er ikke nul. Man har i stedet

R(x) = (5x2 - 9x -4) / (x3 -3x2 +2x) = (5x2 - 9x -4) / (x(x-1)(x-2)) = -2/x + 8/(x-1) -1/(x-2)


Skriv et svar til: mate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.