Fysik

definitioner

06. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Rotationer, rulning,bevægelsesmængdemoment og bevarelse af denne og energi i dette system..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2013 af Jens6554545 (Slettet)

bevægelsesmængdemoment også kaldet impuls er defineret som p = mv (impuls = masse * hastighed). Et fysisk system som bliver påvirket af en ydre kraft, medfører en ændring i bevægelsesmængden. Denne ændring i bevægelsesmængden ?p i et lille tidsrum ?t er ?p=F · ?t.

I et isoleret system som ikke er påvirket af ydre kræfter, har en uændræt bevægelsesmængde dvs. den er bevaret. Der gælder derfor følgende ?p=0  (Fydre=0).


Skriv et svar til: definitioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.