Matematik

har jeg løst denne ligning rigtigt ?

15. januar 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Her er et billede af min ligning:

http://peecee.dk/upload/view/397928 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

|2x - 6| = |4x + 8|

og man skal her dele op i fire tilfælde, svarende til kombinationerne om 2x - 6 er ≥ 0 eller < 0 , og om 4x + 8 er ≥ 0 eller < 0. To af disse kombinationer giver ingen løsning.

Det ser ud til, at den viste løsning er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan sammenstille tilfældene i et skema:

2x-6     4x+8            Ligning             Reduceret             Løsning             Krav1          Krav2
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ≥ 0        ≥ 0        2x-6 = 4x+8               2x = -14                 x = -7             x ≥ 3           x ≥ -2   ikke-accept. løsn.
  ≥ 0        < 0        2x-6 = -(4x+8)           6x = -2                  x = -1/3           x ≥ 3           x < -2   (umuligt krav)
  < 0        ≥ 0       6-2x = 4x+8                6x = -2                  x = -1/3           x < 3           x ≥ -2   acceptabelt
  < 0        < 0       6-2x = -(4x+8)            2x = -14                x = -7              x < 3           x < -2   acceptabelt

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2013 af SuneChr

Under anvendelse af  |a|2 = a2  

ses, at der gælder:

|a| = |b|  ⇔  a2  =  b2

|2x - 6|  =  |4x + 8|    ⇔    |2x - 6|2  =  |4x + 8|2


Skriv et svar til: har jeg løst denne ligning rigtigt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.