Matematik

Kvadratrodsætninger

17. januar 2013 af gympigen95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Okay jeg er lost i kvadratrodsætninger. Jeg har fået tre formler der lyder således:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab (formel 1)
(a-b)^2+b^2-2ab (formel 2)
(a+b)*(a-b)=a^2-b^2 (formel 3)

Jeg skal reducere ved hjælp af kvadratrodsætninger.

a) (2 x - y)^2
  
b) (x+y)^2-(x+y)*(x-y)  

Jeg har sådan prøvet. Ved at jeg skal bruge formel 2 til opg. a)

Opgave a)

= (2 x-y)(2 x-y)
= 2 x*2 x-2 xy-2 xy-y*(-y)
= (2*x)^2-2*xy+y^2

Er der en sød sjæl der kan vejlede? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

de hedder nu
                                 kvadratsætninger

         ...se at få dem lært, i stedet for at udskyde det endnu en gang - det er jo folkeskolestof


Skriv et svar til: Kvadratrodsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.