Matematik

forskrift på et andengradspolynium

19. januar 2013 af Malleme (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Hej:-)

håber der er en der kan hjælpe mig :-)

Find forskriften for det andengradspolynium der har rødderne -2 og 4, og som skærer y-aksen i (0,9).

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af jihudsif (Slettet)

Hej, kan du hjælpe mig med min udd-plan please?? :)

Se indbakke :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 har forskriften f(x) = a·(x - r1)·(x - r2) . Indsæt røddernes værdier heri og bestem så konstanten a ud fra den sidste oplysning, at (0,9) ligger på polynomiets graf.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Opret din egen tråd i et relevant forum i stedet for at bryde sådan ind i andres tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2013 af SuneChr

f(x) = a·(x + 2)·(x - 4)   ∧  f(0) = 9


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2013 af 123434 (Slettet)

4# hvordan finder man f(x) udfra din ligning/formel?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Gang polynomiet ud

f(x) = a(x2 -2x -8)

og indsæt så x = 0:

9 = f(0) = -8·a

Løs denne ligning for a.


Skriv et svar til: forskrift på et andengradspolynium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.