Matematik

Rødder?

21. januar 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med dette udtryk som jeg gerne vil prøve at reducere. Men helt præcis hvordan skal jeg gribe den an? Muligvis vha kvadratsætningerne?

2y+(√x-√y)*(√x+√y)-(√x+√y)^2

Nogle små fifs ville være godt!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de to kvadratsætninger

(a-b)(a+b) = a2 - b2 , og

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2 .


Svar #2
21. januar 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Ok perfekt. Jeg får svaret til at være: -2√x√y


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2013 af 123434 (Slettet)

2# Hvordan har du fået den til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved at benytte kvadratsætningerne.

2y + (√x-√y)·(√x+√y) - (√x+√y)2 = 2y + (√x)2 - (√y)2 - ((√x)2 + (√y)2 + 2·√x·√y)

                                                      = 2y + x - y - x - y - 2·√x·√y

                                                      = - 2·√x·√y


Skriv et svar til: Rødder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.