Fysik

Enhedsproblem...

31. januar 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har en tredimensional kubisk kasse (med en elektron spærret inde i et atom), hvor jeg skal finde energinierne for de 5 laveste energiniveauer. Jeg har fået af vide at sidelængderne er 0,20 nm.

Jeg starter med det laveste energiniveau, 1,1,1: E=h2/(8*m*L2) = (6,63*10-34 J*s)2/(8*(9,11*10-31 kg)*(0,20nm)2)=0,0023

Mit spørgmål henvender sig til enhederne, da jeg ikke lige kan se om jeg skal omregne nogle af enhederne? Min energi burde jo meget gerne blive i joule?

 

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1nm = 10-9m . Derved er alle enhederne SI-enheder.

(J·s)2 / (kg·m2) = J · J·s2/(kg·m2) = J · kg·m·s-2·m·s2 / (kg·m2) = J


Skriv et svar til: Enhedsproblem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.