Fysik

E-190 opdrift

08. februar 2013 af Matens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde opdriften på et legeme.


Et homogent legeme der har rumfanget 1,6*10-3 m3 og massen 0,86 kg flyder oven på væsken.


Væskens densitet er på 780 kg/m3

på forhånd tak for hjælpenen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis legemet flyder på væsken, er opdriftens størrelse lig med størrelsen af tyngdekraften på legemet.


Svar #2
08. februar 2013 af Matens (Slettet)

Så det vil være Fop=Ftyndge?

Fop=(densitet* volume)/m


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det vil være

Fop = Ftyngde = m·g = 0,86kg · 9,82m/s2


Svar #4
08. februar 2013 af Matens (Slettet)

men kan ikke få enheden ud i N de to g går ud mod hianden, faktiskt bliver det enhedsløst


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det giver ingen mening, hvad du skriver. Du kan vel regne færdig:

Fop = Ftyngde = m·g = 0,86kg · 9,82m/s2  = 8,5 N


Svar #6
09. februar 2013 af Matens (Slettet)

nå ok det er bare F tyngde man skal regne ud ok jamen så passer det tak


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs forklaringen i #1.


Skriv et svar til: E-190 opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.