Matematik

Ligning

13. februar 2013 af Nielsen203 - Niveau: 9. klasse

Please er der nogen der kan hjælpe mig og please regne den ud for mig hvis i kan jeg har virkelig bruge for hjælp

8-2*(x+2)=2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af mathon

 

                                      8   -  2(x+2) = 2x                                       gang ind i parentesen

                                      8   - (2x+4) = 2x                                         hæv minus-parentesen

                                      8   - 2x - 4 = 2x ..........


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2013 af pohl94 (Slettet)

Og når du har ganget 2 ind i parentesen, forsvinder parentesen.

Nu kan du så isolere x :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2013 af NejTilSvampe

Eller start med at forkorte med 2

8 - 2*(x+2) = 2x

4 -(x+2) = x

4 - x - 2 = x


Svar #4
13. februar 2013 af Nielsen203

hvad bliver svaret så


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2013 af 123434 (Slettet)

4-x-2=x

2x=2

x=1

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2013 af NejTilSvampe

#4 - 

4 - x - 2 = x

Læg x til på begge sider.


Svar #7
13. februar 2013 af Nielsen203

8-2*(1+2)=2*1 er det svaret

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2013 af NejTilSvampe

#7 - 

Svaret er x = 1

Det du søger i denne type opgaver, er et tal der kan sættes ind i stedet for x, som gør ligningen sand.

I #7 - viser du ganske rigtigt at hvis vi sætter 1 ind på x's plads, så er ligningen sand.

8 - 2*(1+2) = 2*1

8 - 2*3 = 2

8 - 6 = 2

2 = 2  <--- Dette er sandt!

Men vi er bare interesseret i at vide hvad x er. Så vi skriver bare x = 1, slut prut.


Svar #9
13. februar 2013 af Nielsen203

tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

Tjek min video ud omkring regneregler heri finder du en forklaring om parenteser.

http://www.youtube.com/watch?v=y8gi6AWu8Pw

 

Jeg har også lavet en video omkring ligninger:

http://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE

 

Håber det hjælper.

 

Mvh.

www.maydaymatematik.dk

 

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.