Matematik

Reducere udtrykket

27. februar 2013 af Bammm (Slettet) - Niveau: A-niveau

(4x- 9y2) / (2x + 3y) = (2x2 - 3y2) / (x+y) 

Kan det reduceres mere ? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kan slet ikke reduceres, som du har gjort.

Benyt i stedet en kvadratsætning til at faktorisere tælleren. Man opdager så, at en faktor kan forkortes væk.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.

(2x)^2-(3x)^2/(2x+3y)=(2x+3)(2x-3)/(2x+3y)=2x-y

Bare ret mig, hvis der er fejl.

 


Svar #3
27. februar 2013 af Bammm (Slettet)

Ahhhh, Andersen11 ved at bruge kvadratsætning 3 har jeg fundet til denne løsning 8x-27y er den korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Benyt den kendte kvadratsætning

a2 - b2 = (a+b)(a-b)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Du laver y om til x, hvorefter du smider x væk, og ender med noget helt utroligt.

(4x- 9y2) / (2x + 3y) = [ (2x)2 - (3y)2 ] / (2x + 3y) = (2x + 3y)(2x - 3y) / (2x + 3y) = 2x - 3y ,

forudsat, at 2x + 3y ≠ 0.


Svar #6
27. februar 2013 af Bammm (Slettet)

(4x+9y)(4x-9y)/((2x+3y) )=(2+3)(2-3)=-5

Så tror jeg den er der :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er helt ude i skoven. Se #5 i stedet.


Skriv et svar til: Reducere udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.