Kemi
Ligevægtkonstanten
04. oktober 2005 af
cafebrazil (Slettet)
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
H2 (g) + CO2 (g) (ligevægtspile) H20 (g) + CO (g)
H2= 0,50 mol CO2= 1 mol H20= 1,15 mol CO= 2 mol
jeg har beregnet Yc og kender på forhånd Kc.
Nu skal stofmængen beregnes for hver af de 4 gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.
Hvordan i alverden skal jeg gøre det?
H2 (g) + CO2 (g) (ligevægtspile) H20 (g) + CO (g)
H2= 0,50 mol CO2= 1 mol H20= 1,15 mol CO= 2 mol
jeg har beregnet Yc og kender på forhånd Kc.
Nu skal stofmængen beregnes for hver af de 4 gasser i beholderen, når ligevægten har indstillet sig.
Hvordan i alverden skal jeg gøre det?
Svar #1
04. oktober 2005 af frodo (Slettet)
indse ligningen (2+x)(1,15+x)/((1+x)(0,5+x)) = Kc, skal løses
Svar #2
04. oktober 2005 af cafebrazil (Slettet)
tusind tak for hjælpen- men jeg er stadig lidt i tvivl. Er ovenstående formel ikke den jeg skal bruge når jeg skal beregne ligevægtskonstanten?
Bortset fra det, må x da skulle trækkes fra i enten tælleren eller nævneren? er jeg helt gal på den?
Bortset fra det, må x da skulle trækkes fra i enten tælleren eller nævneren? er jeg helt gal på den?
Svar #3
04. oktober 2005 af frodo (Slettet)
ups. Det er da også en forkert ligning! Sorry
du har ret. x skal selvfølgelig trækkes fra et af stederne, men du bestemmer hvor.
du har ret. x skal selvfølgelig trækkes fra et af stederne, men du bestemmer hvor.
Skriv et svar til: Ligevægtkonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
