Matematik
sammenhængen mellem det bestemte integral og summer
Indenfor integralregning har jeg fået stillet dette spørgsmål
Redegør for sammenhængen mellem det bestemte integral og summer.
Er lidt på bar bund, så håber der er nogen der kan hjælpe da jeg ikke kan finde svaret nogen steder :(
MVH Camilla
Svar #1
17. marts 2013 af Krabasken (Slettet)
Det står faktisk i din mat.-bog - vældig godt forklaret :-)
Svar #2
17. marts 2013 af Stats
Kort kan arealet kan skrives som
Arealet under en kurve med n rektangler med bredden Δx og højden f(x) hvor xi er den midterste x-værdi i rektanglet
Det vil sige at vi kan skrive arealet af den i'te rektangel som
Ai=f(xi)·Δx
Lægger vi alle n rektangler sammen for vi et estimat på arealet. Jo større n er, jo bedre
A≈i=1Σn f(xi)·Δx
Vi tager grænseværdien som må være det korrekte areal. Når Δx går imod 0, går n mod uendeligt. Vi skifter Σ ud med ∫ da vi går til at summere infinitesimale størrelser
A=Δx→0Lim (i=1∑n f(xi)·Δx)=a∫b f(x) dx
Mvh Dennis Svensson
Skriv et svar til: sammenhængen mellem det bestemte integral og summer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
