Matematik

f'(x)=0 begrund svar

24. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en opgave som jeg bakser med. 

Figuren viser grafen for en funktion f.

a) Løs grafisk ligningen f’(x) = 0. Begrund svaret.

 

Jeg vedfæfter lige grafen. Jeg er rigtig meget i tvivl om hvordan jeg laver opgaven. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

Hvornår ville du vedhæfte den? :)


Svar #2
24. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Nu er den vedhæftet! :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en opgave der skal løses grafisk. Grafen har vandret tangent, hvor f '(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2013 af ChemistryIsKey

Haha nej stadig ikke :)


Svar #5
24. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Det var da utroligt, 3. gang prøver jeg at vedhæfte.

Vedhæftet fil:graf.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Følg vejledningen i #3.


Svar #7
24. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Opsøg det punkt på grafen, hvor grafen har en vandret tangent (hint: opsøg grafens toppunkt). Aflæs x-koordinaten i dette punkt.


Svar #9
24. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Så jeg skal tegne en vandret tangent på toppunktet og skrive ned at koordinatet er (1,-2) og så er det besvaret?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, toppunktets x-koordinat er løsningen for ligningen f '(x) = 0 .


Svar #11
24. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

fantastisk, tusind tak :)


Skriv et svar til: f'(x)=0 begrund svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.