Kemi

Syrebrøk og pufferligning

29. marts 2013 af Love-Is-All-We-Need (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg har et lige problem med en opgave, som jeg håber at kunne få en løsning til...

Opgave lyder som følgende:

Atomoxetin er en base, som i vandig opløsning indstiller sig i en ligevægt med
sin korresponderende syre. Baseformen af atomoxetin optages lettere gennem
kroppens membraner end syreformen.
 

Beregn syrebrøken for atomoxetin (pKb =4,77) i blodet med pH 7,4.
Kommenter værdien i forhold til optagelse af atomoxetin.

 

jeg har siddet med opgaven, og bare stirret på den.... håber virkelig, at der er nogen der gider at forklare mig, hvordan jeg skal regne den!

 

 

Hilsen Den forvirrende Sabii


Brugbart svar (4)

Svar #1
29. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

pH = pKs + log((1-xs)/xs)
 xs = 1 / (1+10pH-pKs)                xs er syrebrøken


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

ved 25oC
                pKb + pKs = pKv = 14

og hermed
                pKs = pKv - pKb = 14 - pKb


Skriv et svar til: Syrebrøk og pufferligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.