Matematik

Hvad skal regnes først?

01. april 2013 af hejsacom (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej! 
Jeg har en ligning, hvor jeg ikke ved om jeg skal regne + eller - først!

Ligningen lyder: 373,76 - 773,15 + 399,5

Hvis jeg regner - ud først bliver det: 0,11

Hvis jeg regner + ud først: 798,89

Hvad er det rigtige at gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af nielsenHTX

det er lige gyldigt om man regner + eller - ud først.

373,76 - 773,15 + 399,5=0,11


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2013 af c_aastrup

"Minus først" for at bruge din måde at skrive det på.

Men hvis du gør det rigtig er rækkefølgen du gør det i ligemeget, fx

373,76 - 773,15 = -399,39

-399,39 + 399,5 = 0,11

og

373,76 + 399,5 = 773,26

773,26 - 773,15 = 0,11

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af hesch (Slettet)

Resultatet giver 0,11

Den anden udregning, har du beregnet: 773,15 - 373,76 + 399,5, dvs. du har ændret to fortegn.

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2013 af Quidditch (Slettet)

Man kan starte med at gøre en af delene, og vil stadig ende med at få det samme resultat. Det jeg tror du har glemt at gøre, da du startede med at regne + ud først, var, at du ikke tog det i betragtning af, at 773,15 er et negativt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. april 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Hejsacom, hvis tegnene har samme lige stærke i regne hierarkiet. Så starterdu bare fra en enden af. Du kan også tage den baglæns, dette vil give samme resultat. Du skal huske at regner du "+" ud først som du kalder det, så skal du huske at det er "-773,15" og ikke 773,15 :) Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #6
01. april 2013 af mette48 (Slettet)

Det er nu ikke en ligning.

373,76 og 399 skal lægges sammen og 773,15 trækkes fra

373,76 - 773,15 + 399,5

rækkefølgen du gør det i burde være ligegyldig, bare du husker at det er regnetegnet lig foran tallet der gælder

373,76 - 773,15 + 399,5 = −399,39 + 399,5 = 0,11

373,76 - 773,15 + 399,5 = 773,26 - 773,15 =  0,11

373,76 - 773,15 + 399,5 = 373,76 −373,65 = 0,11

I eksemblerne er de fremhævede tal regnet sammen først


Skriv et svar til: Hvad skal regnes først?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.