Matematik

halveringstid ?

23. april 2013 af laramks (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgaverne lyder; I et land foreligger en politisk beslutning om at reducere CO2-udslippet med 2% om året.

1. Beregn, hvor lang tid der går før det nuværende udslip i 2013 på 50 mio. tons er halveret.

og 2. Opstil et regneudtryk for CO2 udslippet i årene efter 2013.

 

Jeg kan ikke forstå hvordan jeg skal udregne det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af kapper1764 (Slettet)

Du skal bare tage 2% fra 50 mio. tons, indtil du har 25 mio. tons... (og det tal er så antal aar efter 2013.)
Og derefter skal du opstille en ligning, som man så kan bruge til at finde mængden af CO2 ....

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af lfdahl (Slettet)

CO2-udslippet som funktion af antal år har formen: M(t) = M0 0,98t, hvor M0 = 50 mio. tons til tiden t = 0 (år 2013).

Du skal finde halveringstiden, T½, d.v.s. løse ligningen:  0,98T½ = 0,5


Skriv et svar til: halveringstid ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.