Fysik

elektriske felter, ladning på snor

03. maj 2013 af jeghaderlektier1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal renge denne opgave:
 

Figuren viser tre ladninger, som befinder sig på en ret linje med en indbyrdes afstand
15,0 cm.
a) Bestem størrelse og retning af den elektriske kraft, som påvirker den
positive ladning til venstre.

 

 

kan slet ikke se hvordan jeg skal gøre dette, nogen hjælp?

Vedhæftet fil: ladning på snor.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
03. maj 2013 af peter lind

Brug Coulumbs lov på ladningerne


Svar #2
03. maj 2013 af jeghaderlektier1 (Slettet)

F=1/(4•π•ε_0 )•(q_1•q_2)/r^2 =1/(4•π•8,85*?10?^(-12)  F/m  )•(3•-3)/?15?^2 =≈-3,5967•?10?^8 N

Kan det passe at facit er -3,6*10^8 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af peter lind

Jeg kan ikke tyde din mærkelige tegnsætning.  Der er altså 2 ladninger og dermed 2 kræfter fra hver sin ladning involveret  som virker i hver sin retning. Kræfterne fra disse 2 ladninger skal adderes. Så vidt jeg kan se bruger du længden i cm. Den skal omregnes til meter. Resultatet forekommer mig rent umiddelbart at være meget højt


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2013 af hesch (Slettet)

#2:  Du skriver:

F = ( en masse tal, og lidt spørgsmålstegn ) = xxx N.

Hvordan fandt du dog frem til den enhed ( N = kg*m/s2 ) ?

Tildel alle talværdierne enheder, se om de adderet/divideret/multipliceret/forkortet kommer ud med enheden N.

Du får hermed også sat værdierne ind med den rigtige enhed.


Skriv et svar til: elektriske felter, ladning på snor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.