Matematik

HJÆÆÆÆÆLP

03. maj 2013 af Cebulla (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej i rare mennesker
 

Sidder med denne opgave

 

Antallet af landbrug i Danmark faldt i perioden 1994 – 2003.


Antallet kan beskrives ved følgende model:   y = -2.4x + 70
Hvor  x er antal år efter 1994
          y er antal landbrug i tusinde.


a. Hvor mange landbrug var der i 1994 (altså x=0) ?

b. Hvor mange færre blev der pr. år?

 

Har siddet nu halvdelen af dagen med disse spørgsmål, så håber i vil hjælpe mig, og forklare det så nemt og forståeligt, som overhovedet muligt.

Tak på forhånd :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

a   70000

b   2,4 tusinde = 2400

;-)


Svar #2
03. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Hvordan finder du ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

I a står der "x = 0"

Så prøv at sætte x = 0 og se, hvad y bliver

Hældningen af linjen er - 2,4. Det betyder, at hver gang vi går "et år" frem, falder linjen med 2,4 (tusinde) = 2400

;-)


Svar #4
03. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Årh tusind tak

Lige en hurtig ting nu hvor jeg har dig

: f(2)=3   og   f(7)=2
 

jeg ved det er en graf, men hvad skal jeg med den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det skulle gerne fremgå af opgaven -

;-)


Svar #6
03. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Det netop det der undrer mig, da der ikke står noget


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er mange muligheder - så du bliver nødt til at afsløre resten af teksten . . .


Svar #8
03. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Hele opgaven ser sådan her ud nemlig

Bestem forskriften for den eksponentielle funktion der går gennem følgende punkter.
a: (2,7) og (14, 12)
b: f(2)=3   og   f(7)=2

men den 'øverste tekst hører vel ikke med til opg b?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

HELE teksten . . .

;-)


Svar #10
03. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

det er det der er .....


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er jo to opgaver med forskellige tal

Vi har y = b * a^x

Første opgave:

7 = b * a^2  og

12 = b * a^14 .............. divider den nederste med den øverste

12/7 = b/b * a^(14-2)  eller

a^12 = 12/7

a = 12√(12/7)

Indsæt det fundne a i den nemmesete af de to ligninger og find b

Samme system med det andet punktpar

;-)


Svar #12
03. maj 2013 af Cebulla (Slettet)

Prøver mig frem :)

Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Her er en lille skitse til hjælp for overblikket

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.