Matematik

Maple

04. maj 2013 af annie4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan kan jeg sætte denne ligning : f(x) = x^3-12*x^2+45*x-50=0 i maple for at finde 2 punkter ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2013 af FætterGlad (Slettet)


Svar #2
04. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

tak :)!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af FætterGlad (Slettet)

... Hvis du skal bruge funktionen flere gange vil det være en fordel at definere den og løse det på denne måde:

 

f:=x->x^3-12*x^2+45*x-50 [tryk enter]

 

solve(f(x)=0,x) [tryk enter]


Svar #4
04. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

hvis jeg herfra skal bestemme integralet :∫52f(x)dx. hvordan skrives det ind. har prøvet at skrive det sådan∫52f(x)dx men relsulatet bliver bare det helt samme som det jeg skriver.??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2013 af nielsenHTX

#4 se #3 hvorefter du kan skrive int(f(x),x=2..5)


Svar #6
04. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

okay har gjort, men hvad gør jeg så forkert ? har vedhæftet hvad jeg har gjort i maple ..

Vedhæftet fil:maple2.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2013 af FætterGlad (Slettet)

Fejlen er, at du ikke har defineret funktionen f(x).

 

I Maple definerer du ikke en funktion ved at skrive f(x) = ...........

Du definerer en funktion ved at skrive f:=x-> ............

 

Du skal altså skrive

f:=x->x^3-12*x^2+45*x-50

 

Herefter kan du løse dine opgaver som

solve(f(x)=0,x)

og

int(f(x),x=2..5)         eller             ∫25f(x)dx

 


Svar #8
05. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

tak !

 


Skriv et svar til: Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.