Fysik

Bevægelse med konst. hastighed og acceleration

18. maj 2013 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen. En bil stater ved 20 m/s og acclerer i 30s med 2 m/s^2 - jeg bruger denne formel: v=a*t+vo  , resultatet er 80 m/s    - hvad har jeg beregnet? Jeg har selvfølgelig glemt at skrive det ned -.-'   og bagefter bruger jeg formlen s=1/2*a*t^2+v0*t+s0, hvor resultatet er 1500 m    - igen, hvad jeg har beregnet? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af Engineering (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Hej altså med bilen der starter ved 20m/s, accelerer i 30 sekunder med 2m/s2
v=a*t+vo = konstant acceleration.
a=accleration i m/s2
t= tiden I s
vo = begyndelse hastigheden
v=2m/s2*30s+20m/s
m/s2 = meter pr s
= 80 m/s = accelerationen, det vil sige at den er på 80m/s (hastighed) efter 30s. Da start hastigheden var 20m/s


Svar #3
18. maj 2013 af zuku (Slettet)

Åh, tusind tak! Så var jeg helt forkert på den! Tusind tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2013 af Engineering (Slettet)

Og i din anden opgave er s=1/2*a*t2+v0*t+s0 = strækning tilbagelagt


Skriv et svar til: Bevægelse med konst. hastighed og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.