Matematik

Find ved hjælp af vektorprojektion, projektionen af P på m

19. maj 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder: Linjen, m har ligningen m: y + 3x = 1. Bestem afstanden til punktet P(5,7). Find desuden ved hjælpm af vektorprojektion, projektionen af P på m. Jeg kan ikke finde ud af den sidste del, det med vektorprojektionen. Vil nogle forklare mig, hvordan jeg skal gøre(vise mig drt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2013 af mathon

    

           m:   y + 3x = 1           med retningsvektor   r = [-1,3]          r2 =  (-1)2 + 32 = 10

          når Po = (0,1)
          er vektor
                                              PoP = [5-0,7-1] = [5,6]

   Projektionen af vektor
   PoP på vektor r
   beregnes:
                                                          rPoP
                                              PoPp = -------- • r
                                                              r2

 

                                                         [-1,3] • [5,6]              13
                                              PoPp = ------------- • [-1,3] = ---- • [-1,3] = [-1.3;3.9]
                                                                10                      10

                                              PoPp = OPp - OPo

                                              OPp = PoPp + OPo = [-1.3;3.9] + [0,1] = [-1.3;4.9]

   Et punkt har samme koordinater som dets stedvektor

                                              Pp = (-1.3;4.9)

                    

 

                                             

          

 


Svar #2
19. maj 2013 af Sommerfuglen1985 (Slettet)

#1
Hvordan finder du frem til at P0 = (0,1)?

    

           m:   y + 3x = 1           med retningsvektor   r = [-1,3]          r2 =  (-1)2 + 32 = 10

          når Po = (0,1)
          er vektor
                                              PoP = [5-0,7-1] = [5,6]

   Projektionen af vektor
   PoP på vektor r
   beregnes:
                                                          rPoP
                                              PoPp = -------- • r
                                                              r2

 

                                                         [-1,3] • [5,6]              13
                                              PoPp = ------------- • [-1,3] = ---- • [-1,3] = [-1.3;3.9]
                                                                10                      10

                                              PoPp = OPp - OPo

                                              OPp = PoPp + OPo = [-1.3;3.9] + [0,1] = [-1.3;4.9]

   Et punkt har samme koordinater som dets stedvektor

                                              Pp = (-1.3;4.9)

                    

 

                                             

          

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af mathon

 

             Et bekvemt valg af et "vilkårligt" punkt på m.


Skriv et svar til: Find ved hjælp af vektorprojektion, projektionen af P på m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.