Fysik

Idealgasligningen

24. maj 2013 af Crolly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære alle,

Jeg sidder her og læser op til eksamen i B-niveau og er ved at prøve om jeg kan vise gasligningen ved at bruge Boyles, Gay-Lussacs og Charles lov.

Vil lige være sikker på jeg har forstået det korrekt?

Hvis man starter med at sige at en idealgas med trykket p0, rumfanget V0 og temperaturen T0.

Ved så at holde rumfanget konstant på V0 mens man ændrer temperaturen fra T0 til T sker følgende ud fra charles lov:

p'/T = p0/ T0 ⇔ p' = p0 / T0 · T

hvordan er det nu p' udtales? Kan simpelthen ikke huske det...

Nå men efterfølgende holdes temperaturen konstant på T mens rumfanget ændres fra V0 til V.

Her benyttes boyles lov:

p · V = p' · V0

Herefter indsættes værdien for p' og udtrykket divideres igennem med T og dermed får vi:

p · V / T = p0 · V0 / T0

Er der nogen som kan sige mig om det er korrekt forstået?

Et af mine sprøgsmål omhandler gasfysik hvor følgende stikord skal indgå.

Forinden det ovenstående har jeg forklaret/redegjort for formler indenfor tryk, rumfang, stofmængde samt temperatur. Fortalt om gasligningen generelt samt udledt alle de gas gaslove. Så dette er mest mit afsluttende øjeblik for at vise jeg kan sammenkæde det hele... giver det mening?

Mange hilsner

Kristine


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af peter lind

Det ser fornuftigt ud


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.