Matematik

Andengradspolynomier

09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens. Jeg har fået dette spørgsmål, jeg håbede en af jer kunn hjælpe mg med.

Redegør for, hvordan man beregner diskriminanten og finder evt. nulpunkter til følgene andengradsfunktion:

 

f(x)=x^2-4x+3

 

og x^2 betyder x i anden :)

 

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af slime (Slettet)

bruge bare formlen :)

 

d (diskriminant) = b^2*4*a*c

 

Er d>0 = -b+-(plus minus) kvadratroden af d     og det hele skal så divideres med 2*a

 

er d<0 er det ingen løsning .. altså L = Ø

 

er d=o, tja, den kan jeg ikke helt huske.

Forstår du? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2013 af slime (Slettet)

de 3 nederste tilfælde med "d" er altså måden du finder rødderne på (vhis der er nogen)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af slime (Slettet)

se evt. det her link http://www.regneregler.dk/andengradsligning.jsp?calc_id=7&a=1&b=-5&c=8#calculator7


Svar #4
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Jamen hvad er a, b, c?

 

Er a og c begge 4, og så er b 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2013 af LeonhardEuler

#3's link er noget vrøvl.

 

Vi udregner først diskriminanten





Der er to løsninger til denne andengradsligning, da diskriminaten er større end 0.

D>0     : 2 løsninger

D=0     : 1 løsning

D<0     : 0 løsninger






Svar #6
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Alle de pile du laver, hvad betyder de?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2013 af LeonhardEuler

Medfører: medfører

Ensbetydende med: 


Svar #8
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

nu spørger jeg dumt. men a og c. er det det samme som 1 og 3. hvis ja, hvor kommer 1 tallet så fra?


Svar #9
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Det er det sidst ejeg behøver at vide, og så har du hjulpet mig så godt du kan :)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2013 af LeonhardEuler

Der findes ingen dumme spørgsmål. :-)

 

Den generelle andengradsligning:

f(x)=ax2+bx+c

 

f(x)=x2-4x+3

  a = 1 (Der er 1 tal, men det er ikke noget man skriver. Der står 1*x2. Men det er bare spild af tid og papir at skrive gange med 1. Fx.  3x-2x=1x. Man skriver ikke 1x,  som resultatet, men bare x. ) b = -4 c = 3

Svar #11
09. juni 2013 af mathias0108 (Slettet)

Mange tak :) Du har hjulpet mig meget


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.