Fysik

fysik opgave, hjælp!

22. oktober 2005 af stumpL (Slettet)
hurtigløb
ved de olympiske lege i Seoul 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 meter på 9,83s.

a) beregn gennemsnitsfarten for Ben Johnsons løb.
hvad skal jeg gøre?

analyser af videooptagelser af løbet har vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket:
v(t)=(12,42m/s)-(0,0944m/s^2)*t-(12,42m/s)*0,4937t/s

b)beregn accelerationen ved t=0s samt den maksimale hastighed under løbet.
har heller ingen anelse om hvad jeg skal gøre her?

c)hvor lang tid brugte Ben Johnson på de 50 meter af løbet?

nogen der gider hjælpe mig med hele opgaven???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2005 af Jean

Der er hjælp at hente her:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=134555


Svar #2
22. oktober 2005 af stumpL (Slettet)

hmm... hvilken hjælp er der at hente der?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2005 af fixer (Slettet)

#2 Det er sikkert ordet videooptagelse der har foranlediget referencen i #1. Det er nu ikke helt skævt, thi der står mange ting, du kan anvende. For det første giver den et indblik i hvordan man kan bestemme en approksimativ funktionsforskrift udfra diskrete data.

Dernæst refereres der jo ganske nyttige informationer, såsom at accelerationen er den tidsafledede af hastigheden (jvf spm b i din opgave).

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

B) Differentiation af v med anvendelse af de sædvanlige differentiationsregler giver Ben Johnsons acceleration a til tiden t:

a(t) =
dv/dt =
-(0,0944m/s^2) - [(12,42m/s^2)*ln(0,4937)]*0,4937^(t/s)

Via en sædvanlig monotoniundersøgelse kan du overbevise dig selv om, at Ben Jonhsons maksimale fart er omtrent 11,68m/s, som antages til tiden t ~ 6,42s, hvor han i øvrigt har tilbagelagt ca. 60,4m ifølge modellen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2005 af Thevoice (Slettet)

gennemsnitfart

stækning/tid=v (fart) <=>100[m]/9,83[s]=10,17 [m/s]

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Må jeg få en god forklaring på, hvorfor du uden videre gengiver undertegnedes formulering uden reference?

Der er ordret overensstemmelse med formuleringen i indlæg #2 her:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=131541

Det er i orden at gengive andres formuleringer, hvis det sker med behørig henvisning. Det modsatte kaldes fusk.

//Epsilon

Skriv et svar til: fysik opgave, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.