Kemi

Volumen ændring

28. juni 2013 af perkas (Slettet)

Hej alle

Når man vil lave en isotonisk opløsning af NaCl (0,9%) må man da gerne antage at densiteten er lig med 1 for at kunne omregne til mol/L?

Er der nogen der ved i hvilket tabel opslag jeg kan finde sådan volumen ændringer? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2013 af mathon

densiteten af 0,9 masse% NaCl (aq) er 1010,56 g/L     (interpoleret vædi fra KEMISKE OG FYSISKE
                                                                                      TABELLER
                                                                                       af civilingeniør Otto V. Rasmussen, Gyldendal 1972,
                                                                                       ISBN 87 00  76102 8)

 

                          c = 0,009 • (d / M) = 0,009 • ((1010,56 g/L) / (58,45 g/mol)) = 0,1556 M


Svar #2
28. juni 2013 af perkas (Slettet)

hvor slår du denne værdi op henne? 


Svar #3
28. juni 2013 af perkas (Slettet)

Har lige et spg ang. de 0,009

det er bare fordi i forhol til min bog får jeg at vide at 0,9% vil svare til en masseprocent der hedder 9g/1000g blanding

men fordi jeg har at densiteten ikke er 1 vil jeg få 9g/0,9984L=9,014g/L  (v = 1009g/1010,56g/L) = 0,9984L, dvs. fylder lidt mindre)

altså får jeg en koncentration på c = 9,014g/L / 58,45 g/mol = 0,1542 mol/L

kan ikke lige gennemskue hvorfor dette skulle være forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juni 2013 af mathon

 

        Hvor kommer de 0,9984 L fra?


Svar #5
28. juni 2013 af perkas (Slettet)

de kommer fra formlen V = m/p hvor vi ser på en opløsning der har massen 1000g+9g (vi hælder 9g NaCl ned i 1L vand) og så skrev du densiteten var på 1010,56g/L


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juni 2013 af mathon

i en 0,9 masse% NaCl vandopløsning dvs 9 g NaCl pr 1000 g opløsning

       har du
                         NaCl             9 g
                         vand          991 g


Svar #7
28. juni 2013 af perkas (Slettet)

Åh, tusinde tak - så får jeg også det samme :)


Svar #8
28. juni 2013 af perkas (Slettet)

men Marthon, må jeg lige høre hvilket tabel opslag du bruger mht densitet for 0,9% ? er det bare den blå databog der bruges i gymnasierne?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juni 2013 af mathon

genlæs #1


Skriv et svar til: Volumen ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.