Matematik

bevis

31. juli 2013 af mrseyed (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg sidder med et mundtligt spørgsmål så jeg er lidt tvivl om 

der står:

va= vektor a, vb= vektor b

du skal redegøre for skalarproduktet. specielt skal du bevise at va prik vb= |va| prik |vb| * cos vinkel(va,vb)

 

nogen der lige kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det vil sikkert fremgå af din bog, hvor det også vil være klart, hvad forudsætningerne er i teorien på lige dette sted, hvor det ønskede skal bevises.


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. juli 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sætter man

a = [a1 ; a2]   og    b = [b1 ; b2]

er vinklerne θa og θb , som vektor a hhv. vektor b danner med x-aksen, bestemt ved

tan(θa) = a2/a1   , og   tan(θb) = b2/b1 .

Vi har nu (under forudsætning at a1 ≠ 0, og b1 ≠ 0)

cos(θba) = cos(θb)·cos(θa) + sin(θb)·sin(θa)

                    = cos(θb)·cos(θa) · (1 + tan(θb)·tan(θa))

                    = (1 + tan(θb)·tan(θa)) / ( √(1+tan2b)) · √(1+tan2a)) )

                    = (1 + (b2/b1)·(a2/a1)) / ( √(1+(b2/b1)2) · √(1 + (a2/a1)2) )

                    = (a1·b1 + a2·b2) / ( √(a12 + a22) · √(b12 + b22) )

                    = ab / (|a|·|b|)


Svar #3
31. juli 2013 af mrseyed (Slettet)

Ah perfekt :D tusind tak for din tid og hjælp :-)
Bare et efterfølgende spørgsmål, hvad betyder 0 med det der streg i mellem? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. juli 2013 af mathon

                      θ er det græske bogstav theta


Svar #5
31. juli 2013 af mrseyed (Slettet)

aAhh okay tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. august 2013 af YesMe (Slettet)

#2 Selv dette bevis er nyttigt (+1 brugbart svar), tvivler jeg om trådstarteren har bemærket, at du anvendte en af de trigonometriske additionsformler, man ikke lærer på gymnasiet.


Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.