Matematik

kvadrering

08. september 2013 af cheraiko85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. jeg sidder med et regnestykke jeg slet ikke kan se en udvej på.

det lyder således:

benyt reglen om kvadrering og skriv enklere

(15x+y)^2- (15x+2y)^2

jeg har overvejet om det "bare" er således.

(15x+y)^2

håber der er nogle som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mathon

benyt
                         a2 - b2 = (a + b)(a - b)         2. kvadratsætning

med
                         a = 15x+y         b = 15x+2y


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af mette48 (Slettet)

Brug

a2-b2 = (a+b)(a-b)     der ofte skrives omvendt (a+b)(a-b)=a2-b2


Svar #3
08. september 2013 af cheraiko85 (Slettet)

så den kommer til at se således ud?:

(15x+y)(15x+2y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2013 af MrAbdul (Slettet)

(15x+y)2- (15x+2y)2

Ved brug af kvadratsætninger får man 

152*x2 + y2 + 2*15x*y-152*x2-(2)2*y2- 2*15x*2y

225x2 +y2 + 30xy - 225x- 4y2-60xy  

så omrokering vi for at se hvad der kan gå ud med hinanden

225x2 – 225x2 + y2 -4y2 + 30xy – 60xy

-3y2-30xy

Håber du kan se igennem hvad der skal ske. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af mathon

så den kommer til at se således ud:

                (15x+y + 15x+2y) • (15x+y - (15x+2y))

                (30x + 3y) • (-y)

                 -(3y2 + 30xy)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

- som reduceres til

-3y(10x + y)

:-)


Skriv et svar til: kvadrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.