Matematik

Toppunkt af parabel

15. september 2013 af Julie3125 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde toppunktet og eventuelle nulpunkter for parablen med følgende ligning:

y = (x-4)^2+2

Jeg ved ikke rigtig hvordan det skal gøres...


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

parablen
                   y = x2       med toppunkt (0,0)

parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor v = [h,k]

er en parabel af helt samme form,
men med ligningen

                   y = (x - h)2 + k      med toppunkt i (h,k)

                   


Svar #2
15. september 2013 af Julie3125 (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke. Hvordan kan jeg udregne det hvis der mangler en faktor?


Svar #3
15. september 2013 af Julie3125 (Slettet)

Skal jeg finde det dobbelte produkt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt det sidste udtryk i #1 til at aflæse toppunktets koordinater (h,k) .


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2013 af Stats

 y = (x - h)2 + k      med toppunkt i (h,k)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2013 af Stats

# 0

Du kan også differentiere udtrykket og sæt den lig med 0..

Eller bruge toppunktsformlen: (Tx;Ty)=( -b/(2a) ; -d/(4a) ), Hvor d er diskriminanten

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
15. september 2013 af Julie3125 (Slettet)

Okay har forstået det nu mange tak til jer alle! :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. september 2013 af mathon

toppunktsformlen kræver formen:

                y = 1x2 + (-8)x + 18

                y = ax2bx  +   c


Svar #9
15. september 2013 af Julie3125 (Slettet)

Hvordan får du c til 18?


Svar #10
15. september 2013 af Julie3125 (Slettet)


d = (-8)^2-4*18 = -8
                             
T[p] = (-(-8)*(1/2), -(-8)*(1/4)) = (4,2)

Jeg ved bare ikke hvordan du kommer frem til a,b og c i dette tilfælde


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. september 2013 af Stats

y = (x-4)+ 2 = (x-4)(x-4) + 2 = x2 -4x -4x + 16 + 2 = x2 - 8x + 18

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #12
15. september 2013 af Julie3125 (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Toppunkt af parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.